owned this note
# PKS KHK 21. 2. 2021 Přítomni: Adam, Arnošt, Pavel, Líba, Filip Bureš, Michal Čepelka Program: - jak nastartovat komunikaci mezi PMS a PKS - zavést pravidelné schůzky PKS a PMS - formát a čas vymyslet - před krajskou schůzí dát 3O minut porada s předsednictvama MS - odpovídači - tým, Michal Zachar v HK - Líba osloví Michala, obešle základnu poptávkou - manuál mediální komunikace - Volby - ( štáb, tým, týmy v klíčových lokalitách, obalit se lidmi, informovanost směrem dovnitř atd.) - obalit se lidmi - nabalit lidi do MS a využívat je jako akční tým - mělo by to být pravidelný (i mimo krajskou - nováčci míří na MS a nikdo s nima nepracuje) - Adam postaví krajsou koaliční radu (3 na 3 za nás 2 PKS a lídr) a volební štáb (5 na 5 - za nás 1 PKS, Aleš, Líba, Martin + Tomáš) - KET-y - jak fungují, jak komunikumují, zapojení do práce, - KETy nedávají vědět o své činnosti mimo sebe - nalodění je strašný - PKS znobvu otevře na SVÝTu a Líba otevře na poradě KoKS - KET-y - práce s novými kontakty - KET-y - komu podléhají, kdo je kontroluje, aby nevznikl dojem "kecaciho" kroužku, bez návaznosti na pokračování. - KET může dát jednu větu do newsletteru (z toho co udělal) - a téma, které se bude probírat příště - v případě, že se do místnosti přihlásí jako první někdo nevítaný prostě se založí nová místnost ... - KET-y - v ramci KETu připomínat, ze se nejedná čistě o politické záležitostí, ale že logické pokračování nějaké zmeny je politika. A KETy jsou v gesci politicky "dosazených" lidí za Pirátskou stranu. - Krapice - [výstava fotografií, téma Krkonoše a skialpy](https://www.facebook.com/adelaspetlovaphotography/photos/?ref=page_internal) 😉 - příspěvek na výstavu 2.000,- / víceméně míň jak náklady - přínos=možnost oslovení Hradečáků k výletům kolem Krapice a podpořením brandu a místa. - Více v odkazu: [] - odhlasována (všichni pro) podpora tisku do výše 2000 Kč - přidat QR kód k propagaci na náš web, FB, atp... potřeba domluvit souhlas - Pavel Volk zařídí a domluví - Michal se nabízí s kurátorskou pomocí - úprava resp. vytvoření varianty rozpočtu zohledňující zisk jednoho poslaneckého mandátu - Adam, Aleš - PKS poveří Martina Jiránka, aby řešil nastalou situaci ohledně zvolení Martina Dvořáka na 2. resp. 5. pozici (má silný potenciál skákat, Buď by měl odstoupit, nebo minimálně dát závazek, že přeskočí-li bude STAN všechny peníza za jeho mandát dávat nám - jde-li to ) - úprava krajského jednacího řádu - Adam - návrh termínů konání KS Aktuální znění, kterým by se mj. měl řídit běh hlasování: § XII. LHŮTY, odst. 1), písm. b): hlasování na internetovém jednání - přípisem ve vlákně jednání nejméně 3 kalendářní dny předzahájením hlasování a dále e-mailem a soukromou zprávou v okamžiku zahájení hlasování Je podle mě vhodné doplnit tak, aby bylo možné vyhlašovat hlasování v druhém kole (zvlášť pak při postupu podle alternativního hlasovacího systému s jedním prvním kolem a několika po sobě následujícími "druhými koly"). Je podle mě trochu nepraktické, aby po vyhlášení výsledků měla být 3 dny pauza. Na druhou stranu lze samozřejmě naplánovat všechna hlasování předem s přesnými časy, kdy budou jednotlivá hlasování probíhat. To je ovšem dost unreal, protože stačí jedno malé prodlení (předsedající nebude mít v danou chvíli čas, trustees nebudou k dispozici, dojde k opakování/opravě hlasování z důvodu chyby atp.) a celé se to sesype. Ještě mě napadlo nastavení nějakého obecného postupu, kdy se na začátku uvede, že hlasování budou následovat bezprostředně po sobě, čímž teoreticky splníme ten "přípis ve vlákně". Začátky jednání tak ale budou dány relativně, takže není jasné, jestli je to řešení dostačující. Nejčistší by bylo pro druhé kolo resp. kola nastavit explicitně lhůtu třeba v řádu hodin. To lze podle mě argumentačně podpořit tím, že se jedná o jeden souvislý proces volby, u kterého by zbytečné průtahy třídenní pauzou mezi hlasováními byly spíše na škodu. - takto jak to píšeš to zní logicky, jen jestli můžeme (a za jakých podmínek) upravit jednací řád KHK Zároveň by bylo dobré si do JŘ doplnit hlasování o víkendu - Pokud bude doba hlasování zasahovat do víkendů nebo svátků, musí být lhůta pro hlasování nastavena tak, aby bylo možné hlasovat alespoň jeden celý pracovní den. - s tímto naprosto souhlasím-Pavel - Veronika a její práce - na příští jednání - krajský web - přístup k majáku přes MO - Aleš? - komunikační kanály - zulip místo messengeru a jak na to postupně přejít - nastartovat změnu zvrchu, kdy bude primárně PKS komunikovat přes něj a postupně budeme migrovat všechny - největší odpor bude na úrovni MS (členové + regp) - peopleflow - na příští jednání