# PKS 9.5.2023 Přítomni: Adam Valenta, Filip Jiroušek, Pavel Volk, Arnošt Štěpánek, Líba Věříšová, Aleš Dohnal Program : 1. Hramonogram voleb 2024 2. Volební spolupráce 3. Stanovení vol. výboru a štábu 4. Volební dohled 5. Nabídka spolupráce ze strany STAN > Usnesení PKS-KHK-1/2023 - o harmonogramu voleb: > > PKS stanovuje volební harmonogram pro krajské volby v roce 2024 následovně: > 1. Primární volby - zahájení a předpokládané ukončení - pro jednotlivé části > - lídr - zahájení květen 2023, ukončení červen 2023 > - čelo (1. část, 2. až 4. pozice) - zahájení květen 2023, ukončení červen 2023 > - čelo (2. část, 5.+ pozice) - zahájení září 2023, ukončení listopad 2023 > - zbytek kandidátky (10.+ pozice) - zahájení září 2023, ukončení 2 měsíce před termínem podání kandidátní listiny > > 2. Termíny pro volební spolupráci - nejzazší termíny pro zahájení vyjednávání, a příp. rozhodnutí o uzavření. > > 3. Termíny pro tvorbu volebního programu - zahájení příprav listopad 2023, předložení ke schválení KF 5 měsíců před termínem podání kandidátní listiny, předložení RV 4 měsíce před termínem podání kandidátní listiny. 2. Volební spolupráce > Usnesení PKS-KHK-2/2023 - volební spolupráce > Pirátská strana bude v krajských volbách 2024 v Královéhradeckém kraji kandidovat samostatně. 3. Ustanovení volebního výboru a štábu > Usnesení PKS-KHK-3/2023 - předběžný volební výbor a štáb > 1. PKS zřizuje předběžný volební výbor ve složení PKS + MO + KoKS > 2. Ten bude následně doplněn o leadera kandidátky > 3. PKS zřizuje volební štáb ve složení Volební manager + KoKS > 4. Volební štáb bude doplněn o leadera a kandidáty do 4. pozice tak, jak budou zvoleni. 4. Volební dohled Líba požádá RV v Redmine o přidělení volebního dohledu 5. Nabídka spolupráce ze strany STAN PKS odmítlo nabídku volební spolupráce přednesenou Rudolfem Coganem, krajským předsedou STAN. Úkoly obecně a na příště: - revize a úprava JŘ o lhůtách (Vojta a ZaTys) - volební manažer