owned this note
KS KhK_25.10.2020 Přítomni: Líba Věříšová, Pavel Vrbický, Pavel Vacek, Štěpán Svoboda, Martin Jiránek, Tomáš Unger, Petr Poláček, Aleš Dohnal, Ondra Čalovka, Luboš Špaček, Arnošt Štěpánek, Honza Hoder, Viktor Petera, Michal Čepelka, Jana Patková, Věrka Králová, Adam Valenta, Dušan Plch, Jirka Prouza, Pavel Bulíček, Pavel Volk, Omluveni: Hosté: Vlaďka Knetting, Martin Pavlů, Filip Bureš, Petr Jeništa, Vítek Luštinec, Veronika Blahušová, Josef Špak, Lukáš Bálek, Jiří Pastyřík Program: **1. Analýza a případná spolupráce se STAN ve sněmovních volbach (Martin Jiránek cca 60 minut)** - Analýza a jednání CF - varianty postupu ve volbách 2021 - na foru jednáme o možné koalici se STAN-em - máme udělanou podrobnou analýzu ( https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=54160 ), má za cíl odhalit rizika např. přeskakování na krajích, zkušenosti se STAN v krajích, SWOT analýza koalice. - proběhla veřejná debata Ivana s V.Rakušanem, STAN nás vidí jako větší parnery než ostatní strany - Proběhnou k tomu 3 streamy, kde bude vždy někdo z tvůrců analýzy a jejich oponenti - Cíl: porazit AB, získat post premiéra, spojení polit. stran, utvoření dobré koalice a být její součástí. ? Pavel Bulíček - Jak chcete zajistit, aby byli zachovány Pir. principy i ve spol. se STAN? - MJ - Nemyslím si že STAN způsobí rozklad, jsou tam stejně smýšlející lidé, starostové, vzešli zespoda. Funguje u nich něco jako RV (40 lidí) a ty chtějí dohodu win-win.Např. by akceptovali nekumulaci funkcí. ? Petr Poláček - máme vymyšleno, jak uchopit tu spolupráci, tak aby byl souhlas napříč stranou? Nyní je to tak 50:50. Jak bude tvořen poslanecký klub? - MJ - M. Ferjenčík udělal anketu a tam to vychází 90:10. Chceme (RP) navšívit všechny kraje a vysvětlovat a motivovat. Každá strana bude mít svůj poslanecký klub. ? Honza Hoder - je to jediný způsob jak s ohl. na vol. systém vyrovnat poměr hlasů. Za spojením je potřeba vidět vyšší cíl a oboustranně obětovat něco ze svých zásad. ? Michal Čepelka - jak hodně složitá by byla vyjednávací pozice s výtěznou ODS (koalice) - MJ ano, potřebujeme mít víc hlasů než tato koalice, abychom nemuseli nabídnout víc kompromisů z naší strany - Hlasování o kolalici od Mikuláše: https://upload.facebook.com/mikfer/posts/10218588262716995 ****************************************************** **2. Aktualní info ke kraji - vyjednavací tým cca 20 minut** - přišla nabídka od ČSSD a Zelených , od ODS - rozhodli jsme se jednat o koalici ODS, Východočeši, STAN, my, KDU, přizvat TOP 09 + HDK abychom získali 27 hlasů - jednali jsme cca 14 dní - chtěli jsme 3 lidi v radě a 2 uvolněné předsedy - podařilo se - podepsaná koaliční smlouva - pokud nevíte, kdo co má v gesci - kontaktujte Adama nebo Arnošta - v pondělí ustavující zastupitelstvo a volba rady Výzva: kdo má zájem pracovat ve výboru nebo komisi, nechť se hlásí Arnoštovi, potřebujeme velké množství lidí. Každý výbor 2-3 lidi, ale není nereálné že někde budeme mít jen jednoho a jinde třeba 4. Seznam výborů a komisí pošleme NS hned, jakmile bude známo o kolik a jaké se jedná ****************************************************** **3. Vyhodnocení krajské a senatní kampaně - Aleš cca 20 minut** - Prezentace od Aleše https://drive.google.com/file/d/1KFvpoIOliIY5T8UIWgqTTaD_UzLwaQtD/view?usp=sharing - info o odměnách dohledatelné v Piro ****************************************************** 4. Představení zájemců o zapojení a členství - Veronika Blahušová - Veronika Blahušová Dobrý večer,predstavim se bez mikrofonu,jmenuji se Veronika Blahušová,mam čtyři děti a pecuji o dceru s autismem.Nabizim objektivni pohledy k tematu školství,zdravotnictvi,cesrovnimu ruchu,peci o osobu blízkou a ochrane zivotniho prostředí.Bydlim pod Velkou Deštnou v CHKO Orlické hory oblast Rychnov nad Kněžnou a Pirati jsou mi jiz spoustu let sympatičtí.Rada se budu podilet i na kampanich,pri posledni jsem měla spoustu kvalitnich rozhovoru se seniory, kteří Piráty pak volili. 🙂 Pokud budete chtít někdy něco o tomto konzultovat kontaktujte mě.Hezký večer - Martin Pavlů - je ze Dvora a rád by se stal členem. Sejde se s J.Prouzou ****************************************************** 5. Rozpočet 2021 - představení záměru PKS a příjem podnětů z MS a od členů - přesun na příští KS konec: 18:06 zapsala : LV Ověřil: AV