--- title: Pravidelná schůze PKS LBK 8.12.2020 --- # Pravidelná schůze PKS LBK 8.12.2020 Termín: úterý 8.prosince 2020 ve 20.30 URL: https://jitsi.pirati.cz/lbk ## Plánovaný program ### Prioritně #### 1. AO - čekání na zprocesování práv PKS na fóru PKS zatím nemůže na fóru hlasovat (podle AO, to snad půjde od pátku) Důležité věci k projednání a odhlasování: - proplacení faktury za kampaň v Turnově (výdaj nad 10.000,-) - pověření krajského AO zakládáním a správou rozprav a hlasování - právní služby pro Jablonecké zastupitelstvo (výdaj nad 10.000,-), musí ještě projít hlasováním MS #### 2. Rozpočet KS LBK cca 45 minut, přizván vedoucí FO V.Židek, diskuse, upřesnění, hledání rezerv #### 3. Standartizace procesu přijímání členů cca 15 minut, přizván B.Patočka s návrhem vycházejím z praxe v dalších krajích, shrnutí, vize, diskuse #### 4. Mapa členů - možnosti zakládání nových MS a kandidatur do zastupitelstev cca 15 minut, P.Vyhnal, analýza rozprostření a hustoty členstva v kraji, vize, diskuse #### 5. Rozšíření a posílení krajských odborů cca 10 minut, M.Förster, posílení, zastupitelnost, vznik PO, diskuse ### Následně (pokud bude čas a chuť, případně na příště) #### Nastavení funkčních procesů mezi KF a krajskými pirátskými zastupiteli komunikace, reporting, tok informací a efektivní spolupráce, výbory, KETy #### Strategie PKS 2020 -> 2021 shrnutí práce předchozího PKS, stav, diskuse, možnosti navázání, vize #### Širší participace na tvorbě newsletterů - nastavení procesů a pravidel pro zapojení PKS a zájemců KF na tvorbě pravidelných newsletterů pro členy a příznivce - nastavení časového rámce pro rozesílání informací členům a příznivcům - zamyšlení nad newlettery jednotlivých MS #### Zapojení členů do kurzů a webinářů - https://moodle.pirati.cz, https://moodle.pirati.cz/calendar/view.php?view=month - rozvoj a vzdělávání zastupitelů i řadových členů ## Výstupy a očekávání ### 1. Hlasování o proplacení volebního záměru Předsednictvo hlasovalo PRO v poměru 5:0 ohledně proplacení výdaje přesahujícího 10.000,- https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/2066/ ### 2. Aktualizace rozpočtu KS na rok 2021 s výhledem na další roky FO společně s Petrem Vyhnalem zaktualizuje návrh rozpočtu na rok 2021 se zohledněním nových skutečností (spolufinancování KoDo, příspěvek na volby do PS, převod prostředků z roku 2020) tak aby mohl být diskutován na schůzi KF 15.12.2020 a následně mohl být hlasován KF. https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/38/ https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1436&t=54237 ### 3. Team pro vytvoření metodiky přijímání nových členů Na základě vstupu B.Patočky a následující diskuse vznikne team, který připraví metodiku a dá ji formu tak, aby i přijímaným bylo jasné jaké požadavky musí splnit aby se mohli stát členy. Se všemi žadateli by se mělo komunikovat transparentně. Tuto metodiku by mělo následně odhlasovat KF jako normu pro přijímání. https://drive.google.com/file/d/179I3avo69xOmti4JAUoIY1af4BBU3vcB/view?usp=drivesdk https://docs.google.com/document/d/1XmzaU6GFN1_ErTG77FL3Pkm5QY1zhaT82OknU9hFfUg/edit ### 4. Restrukturalizace fóra AO společně s Honzou Tempelem připraví rozpravu s návrhy na zpřehlednění subfór krajské sekce na internetovém fóru. ### 5. Apel na personální posílení jednotlivých odborů Je třeba personálně posílit jednotlivé odbory, hlavně co se týče zastupitelnosti (dovolené, nemoci). - Mediální odbor - potřeba mediálních spojek v každém MS či větším městě - tlak na mediální výstupy od krajských radních a zastupitelů - Administrativní odbor - jako posila, byl H.Tempelem navrhnut Pavel Felgr - Finanční odbor - jako posila byl navrhnut Petr Vyhnal - Personální odbor - vznikne během krátké doby a bude veden Helenou Vondrákovou (jediná nominovaná) - Technický odbor - asi by měl oficiálně vzniknout taky a bylo by dobré, kdyby se někdo přihlásil jako posila [Pracovní zápis ze schůze](https://codimd.pirati.cz/mdfZWG0qQmmglkFwhLxfrg), uhlazenou verzi Karolína dodá na forum ## Body na příště #### Mapa členů - možnosti zakládání nových MS a kandidatur do zastupitelstev P.Vyhnal, analýza rozprostření a hustoty členstva v kraji, vize, diskuse #### Nastavení funkčních procesů mezi KF a krajskými pirátskými zastupiteli komunikace, reporting, tok informací a efektivní spolupráce, výbory, KETy #### Strategie PKS 2020 -> 2021 O.Kolek, shrnutí práce předchozího PKS, stav, diskuse, možnosti navázání, vize #### Širší participace na tvorbě newsletterů - nastavení procesů a pravidel pro zapojení PKS a zájemců KF na tvorbě pravidelných newsletterů pro členy a příznivce - nastavení časového rámce pro rozesílání informací členům a příznivcům - zamyšlení nad newlettery jednotlivých MS ## Mantra pro každý den Předpokládej dobrou vůli. Respektuj ostatní. Přebírej iniciativu. Domýšlej důsledky. Komunikuj svobodně a věcně. Kritizuj konstruktivně. Buď otevřený. Buď fér. [Zdroj - Komunikační minimum](https://wiki.pirati.cz/rules/komin)